Donderdag 7 april was het zo ver

Donderdag 7 april was het zo ver... de eerste online ontmoeting tussen leerlingen van de Milan Petrovic school (uit Novi Sad in Servië) en leerlingen van Orion College Zuidoost.

De eerste keer in gesprek met leerlingen van een school in het buitenland. Hoe zou dat gaan? Wat staat ons te wachten? Kunnen we elkaar wel verstaan en begrijpen?  Werkt de techniek voldoende? Is het leuk?

Docenten en leerlingen vonden het reuze spannend en zagen er ook wel een klein beetje tegenop. 

Maar gelukkig hadden de leerlingen en docenten van de Milan Petrovic school al meer ervaring met online contact met buitenlandse leerlingen en werden we heel hartelijk online ontvangen en was het ijs gelijk gebroken.

De Servische leerlingen en de directeur van de school  namen het voortouw met een korte presentatie met foto’s van hun stad en school. Daarna stelden ze zich kort voor.

De leerlingen uit Servië gaan net als onze leerlingen naar school en volgen daar stages die opleiden naar een werkplek.

Daarna was het de beurt aan de leerlingen van Orion College Zuidoost om zich voor te stellen. Het voorbeeld van de andere leerlingen, de belangstelling en de vragen die ze hadden, maakte het voor ons helemaal niet meer moeilijk :)

Als snel was er een ontspannen en een  vrolijke sfeer.

Het was opvallend hoe goed de leerlingen Engels verstaan en spreken! 

Ze kunnen zelfstandig samen het gesprek voeren en helpen elkaar met nieuwe woorden.

Daar hebben ze geen docent voor nodig :)

Helaas was het na een half uurtje alweer tijd om af te sluiten maar... iedereen ziet uit naar de volgende ontmoeting volgende week.

Daniël heeft al aangeboden een presentatie te maken waarin hij iets van Amsterdam en Nederland wil laten zien en er is ook nog een impressie van een uitstapje naar het Rijksmuseum wat we binnenkort ook kunnen laten zien.

Wordt vervolgd!